Wooncoöperatie als game changer – Brussel
Lieve Drooghmans 20 maart 2022

Op 18 mei 2022 organiseren het Muntpunt, het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg, de Brusselse Bouwmeester en Community Land Trust Brussel – samen met Cera en Architectuurwijzer – een lezingenavond over coöperatief wonen voor zowel experten als een breed geïnteresseerd publiek in Brussel.

In het eerste deel vertelt Geert De Pauw van Community Land Trust Brussel over de oprichting van hun recente wooncoöperatie Fair Ground en wat de drijfveren hiertoe zijn. Aan de hand van één of meerdere projecten toont hij – samen met de Brusselse Bouwmeester Kristiaan Borret – hoeveel aandacht zij besteden aan de kwaliteit van architectuur en wonen en de vernieuwing van de woningtypes.

Aansluitend toont Arie Lengkeek hoe de buitenlandse wooncoöperaties vooral waken over een goede balans tussen betaalbaarheid en woonkwaliteit. Samen met Peter Kuenzli bundelde hij zijn ervaringen in het boek ‘Operatie Wooncoöperatie. Uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit’. Ze beschrijven wat gemeenschapseconomie kan betekenen, verwijzen naar inspirerende voorbeelden in München, Zürich en Wenen, ze leggen de basisprincipes van het vastgoedrekenen uit en veel meer.

 

Praktisch

Woensdag 18 mei vanaf 18.30 uur
Muntpunt – Literair Salon, Munt 6, 1000 Brussel
Lezing in het Engels
Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen, bieden we deze lezing gratis aan.

– 18u30  ontvangst
– 19u  inleiding door Cera & AW
– 19u10  Geert De Pauw & Kristiaan Borret
– 20u00  Arie Lengkeek
– 20u40  debat en vragen

 

 

Tijdens deze lezing krijg je de kans om het boek ‘Operatie Wooncoöperatie’ van Arie Lengkeek en Peter Kuenzli aan te schaffen tegen de prijs van 24,50 euro.
Ben je vennoot van Cera? Dan kan je dit boek kopen aan 10 euro.

 

 

 

 

 

 

Deze lezing maakt deel uit van een reeks:

Voorloper in deze reeks:

 

Foto  Projecten Brüggliäcker en Zollhaus in Zürich © Conrad Bosshard voor ‘Operatie Wooncoöperatie’