Wooncoöperatie als game changer – Brussel
Lieve Drooghmans 20 maart 2022

Op 18 mei 2022 organiseerden het Muntpunt, het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg, de Brusselse Bouwmeester en Community Land Trust Brussel (CLTB) – samen met Cera en Architectuurwijzer – een lezingenavond over coöperatief wonen voor zowel experten als een breed geïnteresseerd publiek in Brussel.

Thomas Dawance vertelt over betaalbare, anti-speculatieve en participatieve wooncoöperaties in Brussel. Hij is één van de oprichters van CLTB en heeft er tot 3 jaar geleden ook gewerkt. Nu doctoreert hij aan de VUB op het thema van CLTB en coöperaties.

 

 

Brussels bouwmeester Kristiaan Borret gaat in op de architecturale kwaliteit van projecten waarin de mensen zelf het initiatief nemen, zoals bij CLTB en bij buitenlandse coöperaties.

 

 

Tot slot toont Arie Lengkeek hoe de buitenlandse wooncoöperaties vooral waken over een goede balans tussen betaalbaarheid en woonkwaliteit. Samen met Peter Kuenzli bundelde hij zijn ervaringen in het boek ‘Operatie Wooncoöperatie. Uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit’. Ze beschrijven wat gemeenschapseconomie kan betekenen, verwijzen naar inspirerende voorbeelden in München, Zürich en Wenen, ze leggen de basisprincipes van het vastgoedrekenen uit en veel meer.

 

 

Praktisch

Woensdag 18 mei 2022 vanaf 18.30 uur
Muntpunt – Literair Salon, Munt 6, 1000 Brussel
Lezing in het Engels
Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen, bieden we deze lezing gratis aan.

 

 

Tijdens deze lezing krijg je de kans om het boek ‘Operatie Wooncoöperatie’ van Arie Lengkeek en Peter Kuenzli aan te schaffen tegen de prijs van 24,50 euro.
Ben je vennoot van Cera? Dan kan je dit boek kopen aan 10 euro.

 

 

 

 

 

 

Deze lezing maakt deel uit van een reeks:

Voorloper in deze reeks:

 

Foto  Projecten Brüggliäcker en Zollhaus in Zürich © Conrad Bosshard voor ‘Operatie Wooncoöperatie’