Wooncoöperatie als game changer – Antwerpen
Lieve Drooghmans 4 maart 2022

Op 26 april 2022 bood het provinciebestuur van Antwerpen – samen met Cera en Architectuurwijzer – een lezing aan over coöperatief wonen voor lokale besturen.

Tijdens deze sessie licht antropologe Ruth Soenen toe wat zij heeft geleerd van haar onderzoek naar vier bestaande wooncoöperaties in Vlaanderen. In opdracht van Cera & AW is zij gaan praten met bestuurders en/of bewoners van wooncoop, Oak Tree Projects, Collectief Goed en IBK. Op basis van haar onderzoek vertelt zij wat de drijfveren én de heikele punten zijn binnen elke coöperatie en hoe zij zich, inclusief de bewoners, organiseren.

 

 

Aansluitend vertelt Peter Kuenzli over zijn ervaring met de oprichting van het Rotterdams Woongenootschap en toont hij via buitenlandse referenties aan wat de rol van de lokale overheid kan zijn. Hij licht ook de basisprincipes van het vastgoedrekenen toe, om beter te begrijpen welke rol de overheid kan spelen bij de wooncoöperaties. Samen met Arie Lengkeek bundelde hij zijn ervaringen in het boek ‘Operatie Wooncoöperatie. Uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit’.

 

 

Praktisch

Dinsdag 26 april 2022 vanaf 12 uur
Provinciehuis, zaal Anne-Mie Van Kerckhoven, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen
Lezing in het Nederlands
Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen, bieden we deze lezing gratis aan.

 

 

Tijdens deze lezing krijg je de kans om het boek ‘Operatie Wooncoöperatie’ van Arie Lengkeek en Peter Kuenzli aan te schaffen tegen de prijs van 24,50 euro.
Ben je vennoot van Cera? Dan kan je dit boek kopen aan 10 euro.

 

 

 

 

 

 

Deze lezing maakt deel uit van een reeks:

Voorloper in deze reeks:

 

Foto  Project Hunziker Areal (Mehr als Wohnen) in Zürich © Conrad Bosshard voor ‘Operatie Wooncoöperatie’