T.OP Limburg
iris 1 oktober 2014

Blik op ruimtelijke ontwikkeling

In oktober 2013 was Genk het centrum van de Vlaamse architectuur. De Dag van de Architectuur stond voor het eerst ingebed in een heuse Week van de Architectuur, waarin Ruimte Vlaanderen zich – samen met lokale (en andere) experten – over Limburg boog.

De bureaus Maat-ontwerpers (B) en ZUS (Nl), aangesteld door Ruimte Vlaanderen en het Team Vlaams Bouwmeester, deden in de tweede helft van 2013 onderzoek naar de ruimtelijke potenties voor een economische relance van Limburg. Dat gebeurde in het kader van T.OP (territoriaal ontwikkelingsprogramma) Centraal Limburg. Aan de hand van ontwerpend onderzoek inspireerden ze de vernieuwing die beoogd wordt in het Vlaams ruimtelijk beleid. Inzet van T.OP is de ontwikkeling van perspectieven voor Genk en centraal Limburg, met het oog op een duurzame reconversie post Ford.

Architectuurwijzer grijpt terug naar de dynamiek van 2013. Samen met de destijds door Vlaanderen geselecteerde experten gaat AW na hoe bestaande onderzoeken bijdragen aan een dynamisch Genk en centraal Limburg.

Praktisch
Lezing door de T.OP-onderzoekers
woensdag 1 oktober 2014, 20u15
C-mine cultuurcentrum, kleine zaal
Reservatie via c-minebezoekersonthaal@genk.be 

Foto: Maat ontwerpers

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *