Op architecturale ontdekking in Hasselt en Genk
Lieve Drooghmans 1 september 2022

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 organiseert Archipel een fietstocht door Hasselt en Genk, op zoek naar de fascinerende relatie tussen architectuur en landschap. Heel wat zinnenprikkelende gebouwen liggen op deze tweedaagse route.

Op vrijdag om 8u30 vertrek vanuit Hasselt richting Genk. Dit is een fietstocht van een dik uur door de groene bossen van Bokrijk met een tussenstop aan het project ‘fietsen door het water’. Om 10u aankomst in C-mine voor een begeleid bezoek en de expo rond het werk van de Indiase architect Balkrishna Doshi. Daarna staan er bezoeken aan diverse projecten in Genk op het programma, met La Biomista als laatste stop alvorens terug naar Hasselt te fietsen.

Op zaterdag om 10u vertrek aan Z33 of aan de universiteit Hasselt afhankelijk van de groepsindeling. De fietstocht doet eerst het centrum van Hasselt aan om daarna de ruimere regio Hasselt te ontdekken. De dag eindigt met een lezing door a2o architecten over eigen werk in het SILO-gebouw.

Het totale traject van de fietstocht bedraagt ca. 50 km, met het merendeel op vrijdag 7 oktober, vooral omdat het traject Hasselt-Genk in enkele richting 15 km bedraagt. Voor wie de afstand tussen Hasselt en Genk te veel vindt: er bestaat een optie om zelf met de wagen naar Genk te rijden, of om de trein tussen Hasselt en Genk te nemen. Archipel voorziet begeleiding met de fiets vanuit het station Genk naar C-mine.

De deelnemers worden verdeeld in vier groepen van elk twintig personen en één gids.

 

Meer info & inschrijven zie Archipel

Architectuurwijzer heeft ondersteuning verleend bij de samenstelling van het programma.

 

Foto  La Biomista