Architecture Workroom Brussels
iris 27 januari 2018

Open gastcollege gemist? Bekijk dan nu de video opname.

Tim Vekemans nodigt Architecture Workroom Brussels uit voor zijn open gastcollege op 27 februari. Roeland Dudal komt spreken over hun missie en hun werk. Momenteel is partner Joachim Declerck mede-curator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR–2018+2020–The Missing Link).

Met The Ambition of the Territory schetsten AWB en partners een nieuw denkkader voor de ruimtelijke ontwikkeling van Vlaanderen. De wisselwerkingen tussen wonen, ondernemen, voedselproductie en energie zijn de hefbomen om het intens verstedelijkte Vlaanderen geleidelijk te transformeren tot een duurzame regio. Dat er nood is aan innovatie en discipline overschrijdende oplossingen voor ruimtelijke urgenties is duidelijk. Luc Deleu stelde ooit dat de ruimtelijke (bouw)sector mogelijk de meest conservatieve van allemaal is.

Welke rol kunnen architecten, ontwerpers opnemen omtrent de ingrijpende maatschappelijke veranderingen die vandaag plaatsvinden? Op relatief korte tijd heeft AWB als denk-en-doe-tank een strategische positie ingenomen in het ruimtelijk debat. Het promoten van de rol van ruimtelijk ontwerp in het formuleren van noodzakelijke antwoorden op de maatschappelijke vraagstukken van een stedelijke wereld staat hierbij voorop.

Dit open gastcollege is niet alleen bedoeld voor studenten. Architecten, stedenbouwkundige ontwerpers, beleidsmakers, ambtenaren, ondernemers en alle andere geïnteresseerden zijn welkom om geïnspireerd te worden.

Praktisch
Open gastcollege in het Engels
Dinsdag 27 februari 2018, 13u30
De Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96, Hasselt
Inkom: 10 euro, gratis voor studenten
Reserveer je plaats via info@architectuurwijzer.be

Foto Architecture Workroom Brussels

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *