baukuh
Lieve Drooghmans 19 december 2018

Lezing gemist? Bekijk hier de video opname.

Architect Andrea Zanderigo van het Italiaanse bureau baukuh geeft op 19 maart een gastcollege aan de UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst. Naast de studenten zijn ook architecten, stedenbouwkundigen, beleidsmakers en andere geïnteresseerden welkom.

Andrea Zanderigo (1974) studeerde architectuur aan de IUAV in Venetië. Hij doceerde vanaf 2002 aan verschillende universiteiten en instituten, waaronder zijn alma mater, PUSA in Aleppo, Mendrisio Accademia, TU Graz, Columbia University, … Momenteel is hij gastdocent aan de Universität Stuttgart. Voor verschillende van deze studio’s werkte hij samen met Kersten Geers. Tijdens het gastcollege aan UHasselt zal Zanderigo o.a. praten over één van zijn grote voorbeelden, Robert Venturi.

In 2004 richtte Zanderigo samen met vijf partners baukuh op, een bureau met vestigingen in Genua en Milaan. Het werk van baukuh balanceert op de rand tussen architectuur en kunst, object en idee, en grijpt graag in op de (semi) publieke ruimte. Baukuh won tal van internationale wedstrijden, zoals de Europan 7 in Amsterdam en Budapest, Klein Seminarie in Hoogstraten en Student City in Tirana. Werk van baukuh was tentoongesteld op verschillende biënnales, zoals Venetië, Rotterdam, Istanbul, Chicago en op de triënnale in Milan. Publicaties zijn ‘100 Piante’ en ‘Two Essays on Architecture’.

In 2010 richtte Zanderigo het magazine San Rocco op met een groep van architecten, grafisch ontwerpers en fotografen.

Praktisch
Open gastcollege in het Engels
Dinsdag 19 maart 2019, 13u30 (=gewijzigde datum)
UHasselt, Campus Diepenbeek, Agoralaan Gebouw E, lokaal C1
Inkom: gratis
Reserveer je plaats via info@architectuurwijzer.be

Foto  baukuh

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *