ORGanization for Permanent Modernity
iris 27 februari 2018

Architect. Hoogleraar. Onderzoeker. Intendant. Alexander D’Hooghe is van vele markten thuis. Tijdens een open gastcollege op 27 maart deelt Alexander zijn ervaringen in het ruimtelijke werkveld.

 

 

Onder de titel ‘Monumenten voor een open maatschappij’ verwijst hij naar een mix van urbanistieke en architecturale projecten. Brandend actueel is de ontwerpstudie voor de Europalaan te Genk, een lopende samenwerking tussen ORG, ZUS en Sweco. Hierbij zoekt het ontwerpteam naar opportuniteiten om de identiteit van het stadscentrum te versterken.

Alexander D’Hooghe is medeoprichter van Organization for Permanent Modernity (ORG) met kantoren in Brussel en Boston. De organisatie werkt aan diverse ruimtelijke projecten, op zoek naar duurzame oplossingen voor complexe ontwerpuitdagingen. Naast zijn werk als architect doctoreerde hij in 2007 aan de TU Delft in Nederland. Vandaag is hij hoogleraar Architectuur en Urbanisatie aan het Massachusetts Institute of Technology in de Verenigde Staten. Eind 2015 werd Alexander D’Hooghe door de Vlaamse Regering aangesteld tot intendant voor de overkapping van de Antwerpse Ring.

Naast studenten zijn ook architecten, stedenbouwkundige ontwerpers, beleidsmakers, ambtenaren, ondernemers en alle andere geïnteresseerden van harte welkom op de open gastcolleges.

Praktisch
Open gastcollege in het Engels
Dinsdag 27 maart 2018, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, kleine zaal
Inkom: 10 euro, gratis voor studenten
Reserveer je plaats via C-mine cultuurcentrum. Ook studenten kunnen best hun (gratis) plaatsje op voorhand reserveren.

Partners Deltha, cpe, Desso by Tarkett, Vandersanden

Foto ORG

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *