Zondagsrondleiding in de expo ‘Op de fiets!’
Lieve Drooghmans 30 april 2024

De fiets is aan een sterke opmars bezig. Met de expo Op de fiets! wil Architectuurwijzer pleiten voor een zorgvuldige aanpak van onze fietsinfrastructuur. De expo presenteert fietsbruggen van vandaag en morgen, door het Belgische ontwerp- en ingenieursbureau Ney & Partners.

Tijdens de afgelopen 20 jaar heeft Ney & Partners het aantal opdrachten voor fietsinfrastructuur sterk zien groeien en veranderen. Zo zijn de bruggen geëvolueerd van minimaal 2 naar 7 meter breed voor fietsers in verschillende snelheden, voetgangers en andere gebruikers. Ook een vlotte aansluiting op het bestaand fietsroutenetwerk is belangrijk, net zoals een ontwerp op maat van de stad, het dorp of het landschap. Met het oog op een minimale CO2-uitstoot streeft Ney & Partners naar een zuinig materiaalgebruik in elke fietsbrug. Ook aanpasbaarheid in de toekomst is een duurzaam aandachtspunt. Tot slot vormen de ruimtelijke beleving en het rijcomfort van de fietsers belangrijke uitgangspunten in hun ontwerp. Kortom, veel kwalitatieve drijfveren die het ontwerp sturen en aan bod komen in de expo ‘Op de fiets!’.

Wie wil, kan de expo bezoeken mét gids!

 

Praktisch

Zondagsrondleiding
(14 april /) 12 mei 2024 om 14 uur
Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
Exporuimte architectuur, 1verdieping
Deelname: 5 euro per persoon, te betalen aan de gids ter plaatse. Gratis voor kinderen tot 12 jaar.
Inschrijven kan via deze link.

 

Er is ook mogelijkheid om een rondleiding op afspraak te boeken voor je bureau of organisatie. Neem hiervoor contact op via info@architectuurwijzer.be. Kostprijs is € 125.

 

Foto  Ney & Partners, brug van Tilff, Esneux © Photodaylight.com