Webinar – Wooncoöperatie: een model tussen huren en kopen
Lieve Drooghmans 24 februari 2020

Om het wonen van de toekomst vorm te geven, moeten we oog hebben voor vernieuwing in het eigenaars- en beheersmodel. Coöperatief wonen is volledig ingeburgerd in steden als Zürich en Wenen, terwijl het bij ons relatief onbekend is. Dit model biedt kansen die we in Vlaanderen nog moeten ontdekken.

Hoe kan coöperatief ondernemen een bijdrage leveren aan kwaliteitsvol en betaalbaar wonen? Je leert er meer over in de webinar ‘Wooncoöperatie: een model tussen huren en kopen’. Provincie Limburg en Confederatie Bouw Limburg organiseren deze webinar samen met Cera, een Vlaamse coöperatie die inzet op welvaart, welzijn en wonen.

 

 

In de webinar maak je kennis met inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland en maak je meteen de vertaalslag naar Limburg en Vlaanderen. Welke kansen biedt coöperatief wonen en bouwen? Waar liggen de pijnpunten? Hoe kan een wooncoöperatie het aanbod van betaalbare en kwaliteitsvolle woningen verhogen?

Drie experten delen hun kennis en ervaring:

  • Peggy Totté is curator van de tentoonstelling Housing Apart Together. In opdracht van Architectuurwijzer onderzoekt zij initiatieven van coöperatief wonen.
  • Lieve Jacobs is juriste en adviseur coöperatief ondernemen bij Cera. Ze doet onderzoek naar de maatschappelijke impact van coöperatief ondernemen binnen het thema wonen.
  • Jan Denoo maakt deel uit van Endeavour, bureau voor sociaal-ruimtelijk onderzoek. Hij is mede-auteur van ‘Coöperatief Wonen in Vlaanderen’, een publicatie in opdracht van Cera die weldra beschikbaar is.

 

Praktisch

Webinar ‘Wooncoöperatie: een model tussen huren en kopen. Een model van betaalbaar wonen?’
Vrijdag 3 juli 2020 van 12.30 tot 13.30 uur
Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht.
Alle praktische info en toegangsmodaliteiten ontvang je na inschrijving per mail.

 

Foto  Kalkbreite, Zürich – door Peggy Totté

24/06/2020