Van verkaveling tot collectief wonen
iris 26 november 2018

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, zo wordt gezegd. En zo zijn verkavelingen en linten volgebouwd tijdens de afgelopen 50 jaar. Maar dit lijkt niet langer houdbaar. Er groeien andere behoeftes en er wordt nagedacht over kleinere woningtypes. We zien de laatste jaren veel appartementen verschijnen, maar is het er wel aangenaam wonen? En wat met die cohousingprojecten? Hoe wonen mensen daar samen? Hebben zij nog wel voldoende privacy? Wat delen zij?

In een boeiend discours over wonen in Vlaanderen toont Peggy Totté wat de kwaliteit en de ‘pretfactor’ van de verkaveling is, en hoe er wordt gewerkt aan waardevolle kleinere woningen waar ook voorzieningen worden gedeeld. Kortom, een vorming over de evolutie van het wonen: van de verkaveling, over de rijwoning en de appartementen, tot aan de collectieve woonprojecten in Vlaanderen.

Peggy is expert stedenbouw en ruimtelijke planning. In opdracht van AW onderzoekt zij de collectieve wooncultuur in Vlaanderen.

Deze vorming maakt deel uit van het architectuurprogramma van C-mine cultuurcentrum Genk. Alle geïnteresseerden zijn welkom. De vorming vormt de perfecte inleiding voor de dagreis Amsterdam op 15 maart.

 

Praktisch
Dinsdag 26 februari 2019, 19u30
C-mine cultuurcentrum Genk
VOLZET! Inschrijven niet meer mogelijk.

Foto Cohousing Kerselaar

2 Reacties

 1. Beste,

  Graag had ik mij alsnog ingeschreven voor deze vorming. Aangezien de uitnodiging pas vrijdag verstuurd is, is het toch niet normaal dat men 2 werkdagen later zich niet meer zou kunnen inschrijven lijkt mij.

  Mvg,
  Heidi Feyaerts

 2. Beste Heidi, de vorming staat al een tijd online via C-mine cultuurcentrum en via onze website. Na onze mailings blijken de plaatsen voor activiteiten inderdaad soms snel ingenomen, en voor deze vorming zijn er maar een beperkt aantal plaatsen. Vanmorgen kondigden we de 3 laatste plaatsen aan via onze Facebookpagina en die zijn onmiddellijk gereserveerd. De inschrijvingen lopen via de website van C-mine cultuurcentrum en zijn jammer genoeg afgesloten. Onze excuses hiervoor.
  Dit najaar organiseren we een tentoonstelling rond collectief wonen. In het randprogramma van deze tentoonstelling zullen er nog tal van activiteiten gepland worden. We hopen je daar te verwelkomen!
  Vriendelijke groeten, Lieve

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *