Meer leren over coöperaties: Cera Coop Tour naar Genève
Lieve Drooghmans 14 september 2023

Voor wie zich afvraagt hoe je optimale kansen biedt aan nieuwe wooncoöperaties, is het interessant om deel te nemen aan de Cera Coop Tour naar Genève.

Na de gesmaakte Cera Coop Tour naar Zürich in 2019 trekken we deze keer naar een stad waar nieuwe wooncoöperaties sinds een tiental jaar een mooie opmars maken. De situatie in Genève is vergelijkbaar met België, omdat daar – in tegenstelling tot Zürich – geen 100-jarige traditie van wooncoöperaties is.

De Coop Tour start bij de jonge bevlogen minister Hodgers (van kanton Genève) en zijn directeur van de administratie die ons vertellen hoe en waarom zij inzetten op meer duurzame woningbouw met gereguleerde huurprijzen, naar het voorbeeld van de ‘Genossenschaften’ in Zürich. Vervolgens passeren we bij enkele trekkers binnen de wooncoöperaties Codha, Equilibre en Luciole die ons toelichten hoe hun initiatieven zijn gegroeid tot een rendabele wooncoöperatie. We brengen ook een bezoek aan enkele inspirerende, kwalitatieve woonprojecten. We eindigen in de ecowijk Les Vergers in de randgemeente Meyrin, waar zeven wooncoöperaties bouwrechten hebben gekregen. Deze wijk toont hoe economische waarde, stedelijke kwaliteit en ecologische keuzes met elkaar worden verenigd en hoe burgers betrokken worden bij het buurtleven en de voorzieningen.

Ben je actief in een wooncoöperatie? Of je wil vanuit een overheid aanzetten tot coöperatief wonen? Of ben je benieuwd naar wooncoöperaties? Neem dan deel aan deze Cera Coop Tour. Tijdens de talrijke netwerkmomenten kunnen we ook samen nadenken over de mogelijkheden in Vlaanderen en Brussel.

 

Praktisch 

Woensdag 11 t.e.m. zaterdag 14 oktober 2023
Met vlucht vanuit Brussels Airport – Je kan ook zonder vlucht boeken en zelf vervoer regelen.
Meer info via de website van Cera

Klik door voor het programmaboekje.

26/06/2023

  Samen investeren in welvaart en welzijn

AW begeleidt de vierdaagse Cera Coop Tour binnen het kader van onze samenwerking met Cera, een van de grootste coöperaties van België. Cera informeert en inspireert mensen, organisaties en beleid over coöperatief ondernemen.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *