4de editie Housing Apart Together in Rotterdam
Lieve Drooghmans 4 juli 2022

Een selectie uit ‘Housing Apart Together’ maakt deel uit van de expo ‘HOE WILLEN WE WONEN M4H 2030’ in het KeileCollectief te Rotterdam.

Naar aanleiding van de Rotterdamse Architectuurmaand verkent het KeileCollectief de randvoorwaarden voor een goed collectief woon-werkgebouw. In het voormalige havengebied M4H zullen de komende jaren 3000 tot 5000 woningen gebouwd worden. Hoe gaan deze woningen eruit zien? Het KeileCollectief brengt vijf verschillende tentoonstellingen bij elkaar in één tentoonstelling met de naam ‘HOE WILLEN WE WONEN M4H 2030’. Een toekomstgericht initiatief waar Architectuurwijzer graag aan meewerkt.

Vijf collectieve woonprojecten uit de expo Housing Apart Together staan digitaal gepresenteerd in Rotterdam: Cohousing De Schilders (Gent), Brutopia (Brussel), Begijnhof (Hoogstraten), Cohousing Waasland (Sint-Niklaas) en Ter Beemt (Zingem). In sommige woonprojecten delen de bewoners een grote keuken, leefruimte, wasserette, gastenkamer, sauna, moestuin … In andere projecten beperkt de collectiviteit zich tot de tuin, de fietsenstalling en het parkeren, of tot het gezamenlijk bouwinitiatief. In de video’s en foto’s ligt de focus op de beleving en het gebruik door de bewoners.

 

Praktisch

HOE WILLEN WE WONEN M4H 2030
1 juni – 14 juli 2022
KeileCollectief, Keilestraat 7-9, 3029 BP Rotterdam
Open op do-vr-za van 14 tot 18 uur, overige dagen op afspraak
Gratis toegang

Meer info over alle projecten uit de expo Housing Apart Together: www.housingaparttogether.be

 

Foto  Cohousing Waasland door Brecht Van Maele