The Art of Walking
Lieve Drooghmans 20 december 2018

De A-Z nights zijn undisciplined talks, een opeenstapeling van hands-on inspiratie, out-of-the-box lezingen en eigenzinnige perspectieven. Op 19 maart doen drie sprekers het publiek reflecteren over ‘The Art of Walking’.

Wat als zoiets alledaags als wandelen een kunst wordt? In een samenleving waar alles steeds sneller moet gaan, wordt kuieren of ronddwalen een bewuste culturele uiting met een waanzinnige symbolische kracht. Kunstenaars en activisten tonen ons dat je al wandelend politieke constructies kan weerleggen, sociale conventies kan uitdagen en esthetisch een snaar kan raken.

Andy Vandevyvere geeft een tour d’horizon van verschillende artistieke wandelpraktijken sinds de laatste eeuw, David Helbich vertelt over zijn sound walks als een andere manier om een stad te verkennen en Serkan Taycan neemt ons mee op tocht langs de buitenwijken van Istanbul. Met verhalen, methodieken en ervaringen leveren ze bewijs van het artistieke vermogen van wandelen Met verhalen, methodieken en ervaringen leveren ze bewijs van het artistieke vermogen van wandelen. Zo hoopt Z33 het publiek van deze A-Z night te verleiden tot een bevrijdende manier van denken en zijn.

 

Praktisch
A-Z night #9 The Art of Walking
Dinsdag 19 maart 2019, 19u30
De Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96, Hasselt
Inkom VVK: 9 euro, 6 euro voor studenten/leerkrachten, incl. een drankje in het café van De Nieuwe Zaal
Meer info en reservatie via www.a-znights.be

De voertaal van de A-Z nights is Engels.
De A-Z nights worden georganiseerd door Z33 & partners, waaronder AW.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *