Female Voices in Fashion
Lieve Drooghmans 23 december 2018

De A-Z nights zijn undisciplined talks, een opeenstapeling van hands-on inspiratie, out-of-the-box lezingen en eigenzinnige perspectieven. Op 23 april gaan drie sprekers in op het thema ‘Female Voices in Fashion’.

In dit #MeToo-tijdperk worden de heersende genderrollen herschreven, zo ook in de wereld van kunst, design en mode. Bijna driekwart van de studenten in die richtingen bestaat uit vrouwen, maar na het afstuderen daalt dit cijfer dramatisch. Vandaag is gendergelijkheid een hot topic. Er was niet alleen de commotie rond de Belgian Art Prize, maar er is ook de aanduiding van vrouwen als artistiek directeur van grote modehuizen en conferenties georganiseerd door internationale designmusea.

Betuttelend, marketingstunt of een omwenteling? Deze A-Z night focust op de impact van vrouwen op de mode- en designindustrie. Libby Sellers kijkt met een vrouwelijke blik terug op de recente design- en modegeschiedenis. Pinar Demirdag vertelt over politieke statements via mode en Flora Miranda stelt met haar collecties het ideale vrouwenbeeld in vraag.

Deze avond sluit aan bij de lopende tentoonstelling Dissidence – Quilting Against in Z33. Het is bovendien een samenwerking met Modemuseum Hasselt, in het kader van de tentoonstelling Wonder Women – Strong Women in Fashion, de eerste tentoonstelling ooit over vrouwelijke modemakers.

 

Praktisch
A-Z night #10 Female Voices in Fashion
Dinsdag 23 april 2019, 19u30
De Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96, Hasselt
Inkom VVK: 9 euro, 6 euro voor studenten/leerkrachten, incl. een drankje in het café van De Nieuwe Zaal
Meer info en reservatie via www.a-znights.be

De voertaal van de A-Z nights is Engels.
A-Z nights is een initiatief van Z33 in samenwerking met Modemuseum Hasselt, MIA-H, Architectuurwijzer, PXL MAD School of Arts, Luca School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *