Beyond the Urban – the creative potential of the periphery
iris 13 februari 2018

Tijdens deze A-Z editie kijken we voorbij het stedelijke. Steden, de plekken van groei en innovatie, zijn in trek, ook onder de creatieven. Dergelijke centra lijken een impuls te geven aan de artistieke praktijk. Maar wat ligt er buiten deze groeipolen? Wat vinden creatieven op het platteland wat ze niet in steden vinden? En hoe kunnen creatieven de periferie van nieuwe impulsen voorzien?

Tine Segers
Startpunt voor Beyond the Urban is het doctoraatsonderzoek van architecte Tine Segers over de potentie van demografische krimp. Ze maakte tentoonstellingen bij Architecture Workroom Brussels en Rotor en onderzocht thematieken zoals vastgoedspeculatie en de open ruimte in Vlaanderen.

Stephan Petermann
Stephan maakt deel uit van de harde kern van OMA (het bureau van o.a. Rem Koolhaas) en onderzoekt de toekomst van het platteland. Deze inzichten worden in 2019 gepresenteerd in het Guggenheim Museum in New York.

Kathrin Böhm
Een van de 3 oprichters van de internationale kunstenaarsgroep Myvillages is Kathrin Böhm. Voor deze groep is het platteland een ruimte voor en van culturele productie. De voortdurend evoluerende relatie tussen stedelijke en landelijke praktijken komt steevast aan bod.

Gert Robijns
Beeldend kunstenaar Gert Robijns woont en werkt in Borgloon. In zijn artistieke werk richt hij zich op die specifieke fysieke omgeving, met projecten als The Village (2011), Reset (2015) en recent Reset Regio Haspengouw (2017).

A-Z nights Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, clashende projecten en opmerkelijke sprekers die het podium bestormen met eigenzinnige perspectieven. Verwacht avonden vol nieuwe inzichten over de artistieke praktijk van de toekomst. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie.

Praktisch
Dinsdag 13 maart 2018, 19u30
De Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96, Hasselt
Inkom: 9 euro, 6 euro voor studenten, incl. een drankje in het café van De Nieuwe Zaal
Meer info en reservatie via www.a-znights.be

De voertaal van de A-Z nights is Engels

 

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *