Simon Allermeersch – Rabot 4-358
iris 16 februari 2015

Twee jaar lang vestigde kunstenaar-theatermaker Simon Allemeersch zijn atelier in de Gentse Rabotwijk, in de sociale woontorens die beetje bij beetje leeglopen omdat ze worden afgebroken. Langzaam, in onderhandeling met de bewoners en samen met andere makers, stichtte hij er ‘een geheugen van de blokken’. De praktijkervaringen en documentatie van het Rabotatelier zijn nu verwerkt tot een documentaire voorstelling, een boek en twee expo’s onder de gezamenlijke noemer Rabot 4-358.

De voorstelling RABOT 4-358 is een documentaire voorstelling. Deze voorstelling is tegelijkertijd een reconstructie van het verhaal van de gebouwen én van het atelier dat er bestond – in samenwerking met de bewoners. Het is een zoektocht naar antwoorden op heel eenvoudige vragen. Hoe komt het dat de eerste bewoners als dikkenekken werden bekeken? Hoe is dat zo snel kunnen veranderen? Waarom was de enige gemeenschappelijke ruimte in de torens een mortuarium? Wie heeft de vorm van deze gebouwen bedacht?

Zo ontstaat een verhaal van binnenuit over wonen, economie, armoede en persoonlijke ficties. Op het snijpunt van architectuur, stadsontwikkeling, geschiedenis en vormgeving.

http://simonallemeersch.wordpress.com

Praktisch
Maandag 16 februari 2015, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, kleine zaal
Inkom: 10 euro, 8 euro (-26/+60)
Reserveer je plaats via c-minebezoekersonthaal@genk.be 

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *