Na de fabriek
iris 18 april 2013

Architectuur- en filmcafé.

De globale economie verkeert in een crisis. Fabrieken vertrekken en laten een krater achter in het economisch, sociaal en stedenbouwkundig weefsel. Industriesteden stellen zich de vraag: “wat komt er na de fabriek?”

Voor zulke vragen komt het beste antwoord van bewoners, ondernemers, beleidsmakers en ontwerpers die er het dichts bij betrokken zijn. Zij komen uit steden waar het vertrek van de industrie de werkloosheid en stadsvlucht deed pieken, en nu nemen zij het voortouw om hun stad te herbouwen.

Architectuurwijzer heeft in samenwerking met Filmhuis Klappei 4 bekroonde documentaires uitgekozen die het belang van een nieuwe aanpak voor duurzame stedelijkheid onderstrepen. Zij vertellen elk een inspirerend verhaal dat relevanter is dan ooit.

18/04
After the factory: 
De verhalen van Amerikaanse en Poolse bewoners van voormalige industriesteden nemen het woord en tonen hoe zij hun stad proberen te herbouwen. Verschillende culturen vertellen aangrijpende en verrassende verhalen.

Urbanized: Een boeiende documentaire over stadsontwerp die bewoners aansporen om hun eigen steden te herbekijken.

19/04
Caracas, the informal city: 
Twee architecten tonen hoe in de chaos en sociale problematiek van één van de snelst groeiende steden ter wereld een nieuw soort architectuur ontstaat. Eentje waar bewoners en ontwerpers een nieuw engagement aangaan met hun stad.

The Bungalows of Rockaway: The Bungalows onderzoekt stedenbouw en architectuur via het tragikomische sociale en architecturale verhaal van een ééns populair vakantieoord in New York.

Praktisch
Digitale projectie in het Engels / ondertiteld
Donderdag 18 april en vrijdag 19 april 2013, telkens om 20u00
“De Silo”, Vissersstraat 2, 3500 Hasselt
Inkom kost 8 euro (per avond) incl. één consumptie
Telkens twee documentaires met pauze en drink

Reserveer je plaatsje per mail aan info@architectuurwijzer.be

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *