Marius Grootveld – Walking through spaces
iris 18 april 2017

Op 18 april geeft architect Marius Grootveld een open gastcollege van UHasselt op locatie. In het pop-up Eames café in C-mine gaat Grootveld in op de impact van referenties. Onder de noemer ‘Walking through spaces’ vertelt hij over referenties als een wandeling door verschillende ruimten/projecten.

Kennis van de architectuurgeschiedenis is noodzakelijk voor de hedendaagse praktijk. Marius Grootveld bezocht al tientallen oude en recente architectuurrealisaties in Europa. Deze verzamelt hij in Het Ruimteboek, een soort digitale databank die hij via een eenvoudige mailing deelt met alle geïnteresseerden. Zijn reizen mag je zien als activiteiten van constante vorming.

Architectuur is een culturele praktijk. Hier ligt een belangrijke parallel met de visie van Charles en Ray Eames. Het oeuvre van Eames vormt bovendien een belangrijke referentie in de architectuurgeschiedenis.

Architectuurwijzer organiseert dit gastcollege van de Hasseltse Faculteit Architectuur en Kunst samen met Architectenhuiskamer. Je kan je verwachten aan een gezellige avond met begeesterende gesprekken en een drankje in een inspirerend decor. Naast studenten zijn ook alumni en externen welkom.

Vooraf kan er optioneel ingeschreven worden voor een exclusieve rondleiding ‘The World of Charles and Ray Eames’, met scenograaf Jo Klaps als gids.

Praktisch
Dinsdag 18 april 2017
Pop-up Eames café in C-mine Genk

18u00 Welkom
18u15 Rondleiding expo ‘The World of Charles and Ray Eames’
19u45 Pauze
20u15 Lezing / gesprek Marius Grootveld
21u30 Drankje en dj All The Gin Joints
23u00 Einde

Lezing in Engels.
Aantal plaatsen is beperkt.

Combiticket (rondleiding + lezing) 13 euro, studenten 10 euro
Inkom lezing 8 euro, studenten 5 euro
De rondleiding kan niet apart gereserveerd worden
Reservaties via C-mine cultuurcentrum: combi lezing + rondleiding of enkel lezing

Partners  Assiver, cpe, Desso, Vandersanden, Zehnder, stad Genk, Vlaamse overheid
In samenwerking met Architectenhuiskamer, C-mine cultuurcentrum, UHasselt

Foto Marius Grootveld