MANUFACTUUR 3.0 toont methodiek voor stadsontwikkeling
iris 20 oktober 2016

De vierdaagse ‘Incomplete City – Beta Workshop’ deed C-mine Genk bruisen van creativiteit. Eind september testte een internationale groep jonge professionele ontwerpers een ontwerpmethodologie uit waarvan de kiem ligt in de Bartlet School of Architecture. De deelnemers bouwden samen aan een stedelijk voorstel, met als vertrekpunt een soort atlas met verschillende getekende elementen uit de stad. Deze elementen werden in de loop van het proces verschaald, vermeerderd, samengesteld en verbonden tot een gedroomd stadsbeeld. Hun tekening is geen kaart van Genk, maar een beeld van een stedelijke identiteit. De ‘micro naar macro’-benadering stelde de deelnemers in staat om de kracht van hun kleine aandeel in een grootschalige ontwikkeling van de regio te ervaren.

img_9956

Het eindresultaat is een prachtige collage met axonometrische tekeningen die u kan bekijken tijdens MANUFACTUUR 3.0. Deze expo loopt tot 8 januari 2017 in C-mine designcentrum.

De workshop vormt de aanloop naar een ambitieus project in het kader van het Strategisch Project Kolenspoor. Vanaf 28 november loopt er een competitie tussen de gemeenten van het kolenspoor. Plaatselijke groepen worden in hun gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan een stedelijk ontwerpspel. De methodologie zal samen met de deelnemers van deze vierdaagse workshop verder uitgewerkt en aangepast worden aan de lokale context. Deze ontwerpmethodologie zal de burgers faciliteren tot het ontwerpen van hun gedroomde regio.

Vragen? Stuur een mailtje naar Ciel Grommen.

1 Reacties

  1. Hеllо it’s me, I am alѕo visitіng this website on a regular basiѕ,
    this web site is genuinely fastidious and the users are actually
    ѕҺaring nice thoughts.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *