TRANS architectuur l stedenbouw
iris 23 februari 2016

Lezing met Bram Aerts van TRANS Architectuur I Stedenbouw gemist?
Herbekijk hier de video opname.

TRANS architectuur l stedenbouw (BE) ontwerpt ruimte op de achtergrond, ten dienste van het leven dat er zich kan ontplooien. Af en toe treedt de ruimte naar voren en verduidelijkt iets dat we allicht al kenden, om terug te verdwijnen in een nabije afwezigheid.

TRANS – opgericht in 2009 – verwierf in korte tijd een sterke reputatie en werd in talrijke prijsvragen als laureaat aangeduid. Het team bestaat uit getalenteerde en sterk gemotiveerde (ingenieur)-architecten en stedenbouwkundigen die vanuit Gent aan een verder uitbreidende portfolio werken. De academische activiteiten van Bram Aerts en Carolien Pasmans, zowel aan de KULeuven als aan de Universiteit Antwerpen, verrijken de ontwerppraktijk. TRANS ontwerpt ‘bouwend’, aan ruimtes, met kennis van materialen en met aandacht en zorg voor de constructie. Wij zijn ons bewust van de noodzaak de ruimte te vertalen in woorden, op basis van een rijk lexicon om preciezer en overtuig(en)d te ontwerpen.

TRANS handelt zeer bewust binnen de brede en rijke traditie van de bouwkunst. Niet om het bestaande te herhalen maar om het te ‘hernemen’. Een herneming houdt een interesse en uitgebreide kennis in van het bestaande en komt tot een hedendaagse interpretatie. Het bestaande kan daarbij krachtig aanwezig blijven of worden teruggevoerd tot een latente aanwezigheid. TRANS werd reeds met haar eerste realisatie genomineerd voor de Provinciale Architectuurprijs Vlaams-Brabant. Ook in 2015 valt deze eer het team te beurt.

Praktisch
Dinsdag 23 februari 2016, 20u
Oude Gevangenis, campus UHasselt, Martelarenlaan 42, Hasselt
Inkom: 5 euro of 3 euro voor studenten (inclusief 1 drankbon)

Partners
Assiver, Desso, Drees Life Services, Harol Projects, Orde van Architecten, Romulus & Remus, Vandersanden Group, Zehnder

23/02/2016

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *