Iedereen deelt in Runkst
iris 2 oktober 2017

Iedereen deelt in Runkst” verzamelt goede voorbeelden van Runkstenaren die iets delen.

Het traject kadert binnen Tournée Locale, een Hasselts wijkproject dat in april 2018 naar Runkst, de stationsomgeving en de Heilig Hartwijk komt.

“Iedereen deelt in Runkst” is in de herfst van 2017 al gestart. Sinds 25 september neemt “Iedereen deelt in Runkst” elke maandag de lounge van Hostel H in om aan het project te werken. Architecten, ontwerpers en kunstenaars denken samen met Runkstenaren, Hasselaren en de internationale gemeenschap na over delen, samen wonen en samen zijn.

De grote ramen van het hostel tonen hoe Runkstenaren op inspirerende manieren ruimte delen met elkaar: een fietsparkeerplaats, een tuin, een ijskast, een route, …  Dit vormt de basis om samen nieuwe ideeën te vormen rond fysiek en online delen in de stad. Vragen die centraal staan zijn: Hoe deel jij ruimte? Wat wil je delen en wat niet? Hoe willen wij delen in de toekomst? Moeten we onze ruimte daar anders voor inrichten?

“Iedereen deelt in Runkst” is een samenwerking tussen de Hasseltse Faculteit Architectuur en Kunst, a2o architecten, stad Hasselt, the School, Architectuurwijzer en de burgers van Hasselt. Voor Architectuurwijzer zijn er duidelijke inhoudelijke raakvlakken met het traject ‘collectief bouwen’.

Maandag 2 oktober gaf Roel De Ridder van Architectuurwijzer een lezing over internationale en historische tendensen in het delen van ruimte en het ontwerpen van gedeelde ruimte.

Vrijdag 15 december stellen studenten Architectuur en Kunst van UHasselt de ideeën van ‘Iedereen deelt in Runkst’ voor aan de wijk. Lees meer.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *