Something Fantastic
iris 16 maart 2016

Lezing met Julian Schubert van Something Fantastic gemist?
Herbekijk hier de video opname.

De studio, opgericht door Julian Schubert, Elena Schütz en Leonard Streich, is werkzaam binnen het uitgebreide gebied van de architectuur. Ze ontwerpen zowel op stedelijke als bouwkundige schaal voor particuliere en institutionele klanten, ze geven les en ze bedenken materiaal voor boeken en tentoonstellingen. Something Fantastic (DE) heeft de laatste tijd de nadruk gelegd op thema’s zoals de hedendaagse volksarchitectuur, de toekomst van werkomgevingen, superpositie en dubbele programmering in landgebruik en massawoningbouw in het mondiale zuiden. Het geloof dat architectuur door alles wordt beïnvloed en vice versa, vormt de basis voor hun bewering dat het werken als architect een algemene interesse in en betrokkenheid bij wereld impliceert.

Schubert, Streich en Schütz zijn gevestigd in Berlijn en geven momenteel les aan de ETH Zurich. Naast hun architectuurpraktijk runnen ze het creatieve agentschap Belgrad. Het boek ‘Something Fantastic – A Manifesto by three young Architects on Worlds, People, Cities and Houses’ werd gepubliceerd in 2010, toen het bedrijf werd opgericht. Recente publicaties zijn ‘Building Brazil’ en ‘Minha Casa-Nossa Cidade’.

Something Fantastic heeft o.a. lesgegeven aan de UdK Berlin, Ecole Nationale Supérieure d’Architecture Paris-Malaquais en HfG Karlsruhe, gaf lezingen aan o.a. de Bartlett School of Architecture London, de National Association of Norwegian Architects, de Universiteit van Gent en Yokohama GSA, en exposeerde o.a. bij La Biennale di Venezia in 2012 en 2014, MoMA New York, Valerie Traan Gallery Antwerpen, Studio X en MAR Rio de Janeiro, Galerie Judin Berlin, Kunsthalle Düsseldorf, en Bienal de Architectura de São Paulo.

Praktisch
Dinsdag 15 maart 2016, 20u
Oude Gevangenis, campus UHasselt, Martelarenlaan 42, Hasselt
Inkom: 5 euro of 3 euro voor studenten (inclusief 1 drankbon)
Reserveren niet meer mogelijk

Partners
Assiver, DessoDrees Life Services, Harol Projects, Orde van Architecten, Romulus & Remus, Vandersanden Group, Zehnder

Foto
Something Fantastic

06/03/2016

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *