Lezing: Ono architectuur
iris 11 maart 2014

Ono architectuur stelt het bouwen als doel van het ontwerp. Het bouwen informeert het ontwerp, tezelfdertijd bevraagt het ontwerp het bouwen. De manier waarop bepaalde aspecten van het gebouw gepercipieerd worden verschuift constant, en dit op een onvoorspelbare manier. De verschillende projecten tonen een gemeenschappelijke zoektocht naar types, dit op verschillende schalen. De verschijningsvorm in zijn geheel, maar ook van de onderdelen, het gebruik en de beleving worden gedurende het ontwerpproces geleidelijk aan vastgelegd. Daarnaast genereren projecten met hun omgeving en hun gebruikers taferelen. Zelfs indien deze deels onvoorspelbaar blijven, werden ze minutieus bedacht. De interactie tussen materialen, texturen, composities en volumes definieert steeds een kader waarbinnen het gebouw vorm krijgt.

Het winnen van de Open Oproep voor een polyvalent gebouw te Bocholt maakte de oprichting van een zelfstandig bureau mogelijk. We verwelkomen ONO Architectuur dan ook graag op Limburgse bodem.

Hierin worden de verschillende achtergronden van de vennoten ten volle gecomplementeerd in een gemeenschappelijk ‘project’: het samenbrengen van het onderzoek op een ontwerpmatige manier en het ontwerpen op een onderzoekende manier.

www.ono-architectuur.be

Praktisch
A-Z Lezing 2013-2014
Dinsdag 11 maart 2014, 20u
Zebrazaal, Z33 Hasselt
Reserveren kan via www.a-zlezingen.be
Lezing in het Engels.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *