LOLA Landscape Architects
iris 17 februari 2016

Lezing met Peter Veenstra van LOLA Landscape Architects gemist?
Herbekijk hier de video opname.

LOLA Landscape Architects (NL) is een bureau voor progressieve landschapsarchitectuur. Het ontwerpt en onderzoekt landschappen die zijn vergeten, vervallen of gaan veranderen. Met doordachte ideeën en doelgerichte ingrepen wil LOLA (LOst LAndscapes) die landschappen optimaliseren tot rijke, levendige en fraaie plekken. Een continue wisselwerking tussen onderzoek en ontwerp is kenmerkend voor het bureau, net als de optimistische en conceptuele benadering van projecten en de fascinatie voor nieuwe ruimtelijke fenomenen.

Sinds de oprichting in 2006 heeft het bureau gewerkt aan zowel conceptuele, als uitvoeringsgerichte toonaangevende projecten in de binnenstad (o.a. Naturalispark en Singelpark Leiden), aan de stadsrand (o.a. Stadsrandenatlas Zuid-Holland, buitenruimte- en parkontwerp Dwaalster Tytsjerk Friesland), en het in buitengebied (o.a. de herontwikkeling van de Grevelingendam, landschaps- en recreatievisie voor de Grevelingen). Naast onderzoeks- en ontwerpprojecten werkt LOLA in het onderwijs en aan artikelen en prijsvragen.

LOLA landscape architects is opgericht door Peter Veenstra, Eric-Jan Pleijster en Cees van der Veeken. Het bureau is gevestigd in Rotterdam en telt 14 gedreven medewerkers, waaronder landschaps-architecten en stedenbouwkundigen. De opdrachtgevers van LOLA zijn voornamelijk de publieke sector en maatschappelijke organisaties. LOLA heeft meerdere ontwerpprijzen gewonnen, waaronder de Europan Portugal, de Delta Water Award en de Eo Wijersprijsvraag. In 2013 won LOLA de Maaskantprijs voor Jonge architecten en in 2014 de TOPOS landscape award.

Praktisch
Dinsdag 8 maart 2016, 20u
Oude Gevangenis, campus UHasselt, Martelarenlaan 42, Hasselt
Inkom: 5 euro of 3 euro voor studenten (inclusief 1 drankbon)

Partners
Assiver, Desso, Drees Life Services, Harol Projects, Orde van Architecten, Romulus & Remus, Vandersanden Group, Zehnder

Foto
Lola Landscape Architects

07/03/2016

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *