Lezing David Kohn Architects (GB)
iris 13 maart 2012

David Kohn Architects is een jong bureau gevestigd in Londen (UK) en opgericht in 2005. Het bureau legt vooral de focus op gebouwen voor de kunsten en het onderwijs. In hun projecten is steeds een bijzondere aandacht voor duurzaamheid en integratie tussen ontwerp en het landschap terug te vinden. In 2009 werd David Kohn uitgeroepen tot Young Architect van het jaar. In 2010 won hij de One off House Architect of the Year Award.

Het aantal projecten dat David Kohn Architects tot nu toe realiseerde is relatief klein: een galerie in Fitrovia, een tijdelijk restaurant aan de Royal Academy, een huis in Norfolk en een paviljoen op het dak van the Architecture Foundation in Londen. Echter nu al staat David Kohn Architects bekend om, en zijn hun ontwerpen het bewijs van, een indrukwekkende toewijding aan artistiek aanpassingsvermogen.

David Kohn is momenteel docent aan de London Metropolitan University. Voorheen gaf hij les aan de universiteit van Cambridge, de London School of Economics en de universiteit van Bath. David Kohn ziet het onderwijs dan ook als een middel om onderzoek te integreren in nieuwe ontwerpen.

Zo leidde een onderzoek naar theaters ertoe dat David Kohn architecten genomineerd was in de competitie voor het nieuwe Arcola Theatre in Dalston en de opdracht van Bistrotheque kwam er na samenwerking met Flack en Waddington die David Kohn adviseeerden over restaurant design.

Praktisch
A-Z Lezingen 2011-2012
Dinsdag 13 maart 2012, 20u00
Z33, Zuivelmarkt 33, Hasselt
Lezing is gratis, reserveren via www.a-zlezingen.be

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *