Laurent Ney – Fietsbruggen voor de toekomst
Lieve Drooghmans 11 februari 2024

Op dinsdag 12 maart verwelkomen we architect / burgerlijk ingenieur bouwkunde Laurent Ney voor een lezing in het CCHA. Hij is de oprichter van het ontwerpers- en ingenieursbureau Ney & Partners, dat sinds 1998 een stevige reputatie heeft opgebouwd. Ney’s aanpak wordt gekenmerkt door stabiliteitsontwerpen gebaseerd op onderzoek: optimalisatie en formfinding. Hij zoekt steevast naar eenvoudige bouwmethoden en duurzaamheid.

Ney & Partners is dé referentie op het vlak van brugontwerpen. Het bureau doet zowel het architecturaal ontwerp als de engineering van zijn projecten. Tijdens zijn lezing vertelt Laurent Ney hoe zij tewerk gaan bij het ontwerp van fietsbruggen. De vraag naar fietsinfrastructuur stijgt en er zijn opvallende evoluties in zowel opdrachten als oplossingen. Het opvallendste daarbij is dat het ruimtegebruik voor het fietsverkeer groter wordt. Als ontwerper zit de uitdaging dan ook niet in het overbruggen of overspannen van een obstakel, dan wel om fietsverbindingen goed aan te sluiten in het weefsel waarin ze terecht komen. Ruimtebesparend, comfortabel en duurzaam zijn de uitgangspunten die Ney & Partners hanteert.

De vele prijzen en speciale vermeldingen bij nationale en internationale wedstrijden, getuigen van de kwaliteit van deze projecten.

 

Deze lezing kadert binnen de openingsactiviteiten van de expo ‘Op de fiets!‘ waarin Ney & Partners – op vraag van Architectuurwijzer – fietsbruggen van vandaag en morgen voorstelt. Je kan de lezing combineren met een bezoek aan de expo.

 

Praktisch

Lezing Laurent Ney
Dinsdag 12 maart 2024, 20u
CCHA, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
Prijs: 11 euro, 5 euro voor studenten (excl. boekings- en verzendingskost)
Tickets te koop via CCHA.

 

Afterdrink aangeboden door onze bouwpartners cpeCedralEquitoneTarkett, Vandersanden, Reynaers, Forster en Ventiline

 

Foto  Ney & Partners, Fietsbrug Oirschotsedijk, Eindhoven NL © Paul Poels