The Incomplete City – Beta
iris 30 augustus 2016

Welke infrastructuur hebben we nodig in de toekomstige stad?
Wat maakt een buurt fijn om in te wonen?
Hoe zullen de toekomstige steden eruit zien?

Architecten, ruimtelijke planners, designers, sociologen, ingenieurs… zijn welkom om deel te nemen aan The Incomplete City – Beta workshop rond ruimteregie in Genk.

The Incomplete City is een project rond ruimtelijke ontwikkeling dat opgestart is aan de Londense universiteit, The Bartlett School of Architecture. Joseph Grima (Space Caviar) en Marco Ferrari (Folder) komen nu naar Genk voor een workshop rond ruimteregie. We tekenen de toekomst van Genk uit, en dat zowel op micro- als op macroniveau. De resultaten worden tentoongesteld tijdens MANUFACTUUR 3.0, project van Z33 in het kader van de stadstriënnale Hasselt-Genk.

De context in Limburg
Centraal-Limburg wordt gekenmerkt door industriële activiteit, een lage bevolkingsdichtheid en een grote variëteit van groengebieden. Sinds de stopzetting van de steenkoolwinning heeft de regio heeft het moeilijk om een nieuwe identiteit uit te bouwen. De mijnen waren niet alleen een economische bron van inkomsten, ze verbonden de regio en z’n bewoners ook. Na de sluiting van Ford Genk formuleerden de steden en gemeenten met het ‘strategisch project kolenspoor’ de ambitie om in te zetten op de transformatie van de regio d.m.v. groene industrie, technologische innovatie en culturele activatie. In de workshop nemen we een potlood in de hand om mogelijke toekomstbeelden uit te tekenen.

Praktisch
Workshop in het Engels
Van woensdag 28 september tem zaterdag 1 oktober
Telkens van 9u30 tot 16u30
C-mine designcentrum Genk
Deelname is gratis
De deelnemers worden gevraagd om gedurende de vier dagen aanwezig te zijn
Ontbijt, lunch en koffiepauze worden aangeboden
Al het materiaal is aanwezig
Meer informatie (Engels): Incomplete City Beta – call for participants
Deelnemen? Vragen? Stuur een mailtje naar Ciel Grommen.

English version

 

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *