CCHA – jubileum én nieuwe samenwerking
Lieve Drooghmans 18 mei 2022

Het cultuurcentrum Hasselt bestaat 50 jaar. Een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan, want met FESTIFIFTY presenteert het cultuurcentrum 50 projecten voor 50 jaar CCHA. Goed voor 5 maanden feest, van augustus t.e.m. december 2022.

“We blikken terug op ons rijke verleden, maar willen ook nieuwe wegen inslaan.” zegt directeur Gerhard Verfaillie tijdens de voorstelling van het verjaardagsprogramma. Eén van die nieuwe wegen brengt het CCHA en Architectuurwijzer bij elkaar. We zijn blij om onze nieuwe samenwerking aan te kondigen, waarbinnen we de volgende jaren de kleine foyer van het CCHA zullen vullen met architectuurexpo’s en lezingen.

 

 

Modernistisch erfgoed als decor voor architectuurexpo’s, een perfecte match. Momenteel ontmantelt het CCHA de kleine foyer om die daarna grotendeels terug te brengen naar zijn originele staat. De eerste expo die AW er zal presenteren belicht het CCHA zelf. Deze expo – die opent op Open Monumentendag – zet niet alleen de tijdloze architectuur van Isia Isgour in de kijker, maar ook het bijzondere opdrachtgeverschap van de stad Hasselt. 

Architectuurwijzer wil het CCHA van harte feliciteren voor 50 jaar bruisende cultuur. We zijn verheugd om de volgende jaren een gezamenlijke focus op architectuur uit te dragen en een zo breed mogelijk publiek deelgenoot te maken.

 

20/06/2022

Foto’s  Peggy Totté