Show me – The art of presenting
iris 17 oktober 2017

Artistiek werk maken is één ding. Maar hoe je je werk presenteert is iets anders. Hoe pak je dit fysiek en online aan? Hoe verhoud je je tot anderen? Tijdens A-Z night #3 staat de rol van presentatie van artistiek werk centraal. Makers en denkers tonen opvallende voorbeelden en perspectieven en gaan in dialoog over ‘dat’ wat presenteren kan zijn. De volgende sprekers brengen mogelijkheden — en uitdagingen — in kaart:

 

Anneleen Swillen (BE)

Uitgangspunt voor deze A-Z night is het doctoraatsonderzoek in de kunsten van Anneleen Swillen omtrent de rol van presentatie binnen de hedendaagse praktijk van kunstsieraden. Daarbij beschouwt zij presentatie als startpunt, medium, oefening en proces — in plaats van statisch eindresultaat of product.

Matylda Krzykowski (PL)

Duizendpoot Matylda Krzykowski ontwerpt, cureert exposities, is directeur van Depot Basel en criticus. Het begrip ‘presentatie’ strekt voor haar ver: ontwerpen moeten communiceren en vervolgens is er een wereld waarin deze ontwerpen plaats moeten krijgen. Ze experimenteert met de grenzen van presentatieformats, zowel fysiek als online, en manieren om verwachtingen van het publiek voortdurend uit te dagen.

Richard Venlet (AUS)

Welke invloed heeft de context op de ervaring van kunst? Kunstenaar-architect Richard Venlet onderzoekt de veelzijdigheid door ruimtelijke installaties te creëren waarin hij regelmatig werk van andere kunstenaars betrekt. Zo heeft hij invloed op de presentatie van deze werken. Tijdens A-Z night #3 wijdt hij uit over zijn werk als ruimtelijk kader en de verhouding tussen ‘het autonome kunstwerk’ en diens context.

 

A-Z nights Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, splijtende videoshots en saillante sprekers die het podium bestormen met eigenzinnige perspectieven. Verwacht geen brave consensus. Maar avonden vol provocatie, interactie én nu en dan een artistieke stomp in de maag. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie. Host is Kirsten Lemaire.

 

Praktisch
Dinsdag 17 oktober 2017, 20u
Villa Basta, Vissersstraat 2, Hasselt
Inkom: 8 euro, 5 euro voor studenten
Meer info en reservatie via www.a-znights.be

De voertaal van de A-Z nights is Engels.

A-Z nights is een initiatief van Cultuurplatform Design, Z33, Architectuurwijzer, PXL MAD School of Arts, Luca School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.
De avonden zijn samengesteld door Veerle Devreese en Pien Visser – Projectstudio Cornelis Serveert.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *