Warm Aanbevolen: People’s Highway
iris 31 oktober 2015

Warm Aanbevolen is een socio-cultureel feest dat 14 dagen duurt. Tweejaarlijks vindt het plaats in één van de Hasseltse deelgemeenten. Dit najaar staat Rapertingen in de spotlights. Architectuurwijzer doet mee, met focus op mobiliteit.

Rapertingen is doorsneden door grote wegen en telt verschillende woonkernen. Architectuurwijzer bevroeg de Rapertingenaren over de ruimtelijke uitdagingen van hun ‘dorp’. Daaruit bleek dat de voetgangers- en fietsverbinding tussen Ekkelgarden en de school nood heeft aan een update. Je moet immers zowel de drukke N20 kruisen als onder de snelweg door wandelen / fietsen. Dat was voer voor twee projecten: De brug van RODEO en People’s Highway.

People’s Highway

Petra Pferdmenges van het Brusselse Alive Architecture doet twee ‘interventies’ in de fietstunnels onder de E313. Iedereen is welkom om deel te nemen. Op maandag 19 oktober neemt Petra er foto’s van passanten. Ze vraagt hen om uit te beelden wat de tunnels voor hen betekenen.

Op zaterdag 31 oktober, tijdens het laatste weekend van Warm Aanbevolen, worden de foto’s samengesteld tot een schildering en collectief aangebracht op de tunnelwanden. Wie deelneemt wordt dus vereeuwigd in de publieke ruimte. Op die manier ontstaat er onder de traditionele highway een snelweg van het volk.

Praktisch

Maandag 19 oktober van 15u tot 18u en zaterdag 31 oktober om 15u
Fietstunnels onder de E313, Bieststraat, Hasselt

Deelname is gratis.

Meer info over De brug van Rodeo vind je hier. Ontdek het volledige programma Warm Aanbevolen Rapertingen hier.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *