Verandering van Tijdperk
iris 3 maart 2016

Met de sluiting van de Fordfabrieken staat Genk voor een grote uitdaging: hoe opnieuw een transitie maken naar toekomst, naar een duurzaam economisch, ecologisch en samenlevingsmodel. Het is een complexe zoektocht met vele uitdagingen. Jan Rotmans vertelt in deze lezing hoe ook Genk een proeftuin kan zijn voor kanteling, voor anders denken, voor transitiemanagement.

U hebt het misschien al vaker horen zeggen, “We leven in een verandering van tijdperk”, maar de uitspraak is origineel van Jan Rotmans. Jan Rotmans is in Nederland (en ver daarbuiten) een autoriteit op het gebied van maatschappelijke verandering en stedelijke vernieuwing. Een man met een ongezouten mening en een absolute aanrader voor iedere ambtenaar-stadsmaker.

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en een internationale autoriteit op het vlak van transities en duurzaamheid. Hij wil zichtbaar maken hoe groot de vernieuwingsbeweging is in Nederland op terreinen als zorg, onderwijs, voedsel, ruimte, kunst en cultuur,… Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving maar probeert er op deze manier ook actief aan bij te dragen.

Praktisch
Lezing Jan Rotmans
Donderdag 3 maart 2016, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, kleine zaal
Inkom: 10 euro, 8 euro voor -26/+60

Partners
C-mine cultuurcentrum, Stad Genk

03/03/2016

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *