Vacature Projectcoordinator Stad Limburg
iris 30 maart 2015

Architectuurwijzer wil dit jaar een nog prominentere rol innemen in de ruimtelijke uitdagingen van Limburg. Tijdens de eerste Staten-Generaal van de Limburgse Architectuur (november 2012) deed Limburgs gouverneur Herman Reynders een oproep om de 44 steden en gemeenten te laten opgaan in ‘Stad Limburg’. Het idee is even eenvoudig als briljant: het biedt een denkraam waarbinnen alle ontwikkelingsprojecten in één verband samengebracht worden.

Architectuurwijzer wil zijn rol als denktank voor stedelijkheid – niet te verwarren met verstedelijking! – waarmaken en richt daarom een (symbolisch) provinciaal bouwmeesterschap met een cultureel mandaat op.

Wij lanceren een online discussieplatform voor ruimtegerelateerde kwesties in Limburg. Met dit forum willen we uitgroeien tot een vast aanspreekpunt waar iedereen met affiniteit voor ruimtelijke ontwikkeling,  zijn mening kan ventileren en reacties kwijt kan. Een belangrijk aspect van onze nieuwe website is het tweerichtingsverkeer tussen de blogger en de lezers. Door reacties mogelijk te maken, hopen wij op een leerrijke interactie en een inhoudelijke meerwaarde.

Functieomschrijving
Architectuurwijzer is op zoek naar de drijvende kracht van het nieuwe discussieplatform.
De coördinator is verantwoordelijk voor het concept, de inhoud en het beheer van de website. Het webdesign is inmiddels uitbesteed. Hij/zij onderhoudt contacten met de webdesigner, partners en freelance auteurs. Hij/Zij heeft ervaring ruimteregie en affiniteit met wat er in de Limburg speelt. De coördinator moet in staat zijn anderen te enthousiasmeren, te motiveren en de website naar buiten te promoten.

Profiel
Architecturaal, stedenbouwkundig en/of cultureel profiel met visie en kennis over theorie, praktijk en actualiteit van de ruimteregie in Limburg, (ervaring en) talent in organisatie, communicatief en sociaal vaardig.

Aanbod
Het gaat om een deeltijdse freelance aanstelling met onmiddellijke indiensttreding. Rekening houdend met het projectbudget, kunnen tijd en duur van de aanstelling in onderling overleg overeengekomen worden.

Reactie
Solliciteren voor 27 april 2015 per mail naar info@architectuurwijzer.be.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *