Robbrecht en Daem / Marie-José Van Hee – Over stadsvernieuwing
Lieve Drooghmans 14 september 2023

Op donderdag 5 oktober zijn Paul Robbrecht van Robbrecht en Daem architecten en Céline De Clercq van Marie-José Van Hee Architecten als keynote sprekers te gast op de openingsavond van de expo’s Stadsvernieuwing is mensenwerk en Genk is mensenwerk, in C-mine.

Zij delen hun visie op de stadsontwikkeling in Vlaanderen en vertellen hoe ze deze visie realiseren in het ontwerp en de bouw van publieke ruimtes en (publieke) gebouwen in diverse Vlaamse steden. De herontwikkeling van het stadscentrum van Deinze is één van de projecten die in de expo Stadsvernieuwing is mensenwerk is opgenomen. Robbrecht en Daem en Marie-José Van Hee Architecten werkten er samen. Ze hertekenden de markt als een volwaardige verblijfsruimte. Bij de herontwikkeling van het stadscentrum vormde de herstelde relatie met de Leie het uitgangspunt. Door de heraanleg van de Leieboorden keerde de stad zich opnieuw naar de rivier.

 

Praktisch

donderdag 5 oktober 2023, 20u
– Verwelkoming en toelichting door Genks burgemeester Wim Dries en Toon Vandeurzen, schepen voor Ruimte
– Toelichting expo ‘Stadsvernieuwing is Mensenwerk’ door Lene De Vrieze en Joachim Declerck van Architecture Workroom Brussels
– Keynote door Paul Robbrecht van Robbrecht en Daem architecten en Céline De Clercq van Marie-José Van Hee Architecten
C-mine Genk, grote zaal
In het kader van de opening van de expo’s biedt stad Genk deze avond gratis aan.
Reserveer je plaats via de website van C-mine.

 

Op zondag 8 oktober organiseren stad Genk en C-mine ook een publieksdag ‘Genk is mensenwerk’.

Op vrijdag 8 december werkt Architectuurwijzer mee aan het congres ‘Genk is mensenwerk’, met workshops voor ambtenaren van steden/gemeenten, architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten of andere professionals.

 

Foto  © Martin De Baerdemaeker
Bron  Stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen (2002-2011) – Els Vervloesem, Bruno De Meulder & André Loeckx, p 206-214