Architectuurreis München
Lieve Drooghmans 17 april 2024

München kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog zware bombardementen te verduren. Een groot deel van de binnenstad ging verloren en is later gereconstrueerd op basis van het historische model. Een opmerkelijke architect uit de reconstructieperiode is Hans Döllgast, met een intelligente visie op de restauratie van erfgoed, zoals bij de indrukwekkende Alte Pinakothek.

Tijdens de laatste decennia is de stad aan een razendsnel tempo gegroeid. Na een referendum in 2004 heeft het stadsbestuur echter besloten om hoogbouw een halt toe te roepen. Dit heeft gerenomeerde architectenbureau’s zoals Florian Nagler Architekten of Bogevischs Buero ertoe aangezet om nieuwe woonprojecten op een andere intelligente manier te integreren in de stad. Hiermee drukken deze architecten, samen met de wooncoöperaties, hun eigen stempel op de recente architecturale lagen van de stad. Zowel de historische reconstructies als de innovatieve woonprojecten maken van München een boeiende reisbestemming.

Architectuurwijzer organiseerde van 17 t.e.m. 20 april 2024 een architectuurreis naar München. Klik door voor het programmaboekje

 

De reis werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van cpeCedralEquitone, Ebema_Stone&Style, Tarkett, Vandersanden, Reynaers, Forster.