Lezing Pierre Hebbelinck (B)
iris 10 februari 2009

Pierre Hebbelinck installeert zich als zelfstandig architect in 1982, “grotendeels gedreven door passie en onwetendheid.” Vandaag brengt het atelier verschillende profielen samen. Naast een architecturale pool en een administratieve pool werkt er eveneens een tekenaar, een maquettebouwer en een graficus (gelieerd aan een van de andere activiteiten van het atelier: de ‘éditions Fourre-Tout’). Het werk wordt zodanig georganiseerd dat alle leden zich betrokken voelen bij de uitwerking van het project.

“Elk project wordt eerst onderworpen aan een nauwkeurig en uitgebreid onderzoek. Vervolgens wordt het programma voorgesteld aan het ganse bureau en besproken rond mijn tekentafel. Ook al reik ik de grote thema’s voor het project aan, ik laat mij graag en vaak destabiliseren door mijn medewerkers… Alle medewerkers hebben kennis van het geheel van de projecten waardoor zij op elk moment kunnen interveniëren.”

Het atelier kent een evenwicht tussen openbare en private projecten en bouwt projecten in verschillende schalen. “Wedstrijden zijn conjunctureel, maar het mooie is dat zij toelaten om ons te interesseren in programma’s waarmee we anders nooit in aanraking zouden gekomen zijn. Ze bevorderen het debat en de uitwisseling van ideeën en geven kansen aan jonge architecten die een vernieuwende impuls geven aan het ontwerp.”

www.pierrehebbelinck.net

Massalezing
Dinsdag 10 februari 2009
Z33 Hasselt

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *