Gijs Van Vaerenbergh
iris 25 september 2016

Tot oktober 2016 kan je nog steeds ronddwalen in het Labyrint op het C-mine plein. Achter deze installatie zit het kunst- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh, de jonge ontwerpers die de regio al wisten te verrassen met het ‘doorkijkkerkje’ in Borgloon. Het duo koos voor een installatie in de vorm van een doolhof, omdat doolhoven van alle tijden zijn en doorheen de tijd geëvolueerd zijn in de rol die ze spelen.

Hun werk bestaat in de eerste plaats uit publieke sculpturen en tijdelijke interventies. Met hun site-specifieke kunstwerken wordt de ruimte getransformeerd en komen onderliggende kwaliteiten aan de oppervlakte. Naast deze experimentele projecten maakt Gijs Van Vaerenbergh ook architectuurprojecten en opdrachten waarin ze de middelen en resultaten van hun experimenteel werk gebruiken. Op die manier volgen ze een traject in twee richtingen: van beeldende kunst naar architectuur en omgekeerd.

Op woensdag 28 september om 20.15 uur zullen Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs een lezing houden in de kleine zaal van C-mine cultuurcentrum Genk. Tijdens deze avond lichten zij hun oeuvre en hun manier van werken toe en plaatsen zij specifiek het Labyrint in de kijker met een documentaire die zij naar aanleiding van deze installatie op de C-mine site maakten.

Praktisch
Lezing Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs
Woensdag 28 september 2016, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, kleine zaal
Inkom 12 euro
Reservatie via C-mine cultuurcentrum Genk

Foto Filip Dujardin

1 Reacties

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *