Holunderhof
Lieve Drooghmans 26 juni 2019

Holunderhof is één van de recente coöperatieve woningbouwprojecten in Zürich, ontworpen door Schneider Studer Primas Architekten. Het telt 98 appartementen in vier verschillende types en huisvest ook een kinderdagverblijf. Het Holunderhof ligt vlakbij het centrum van Zürich-Oerlikon, met winkels en openbaar vervoer op wandelafstand.

 

Straatzijde

 

Achterzijde

 

Aan de ene zijde grenst het gebouw aan een drukke straat met een relatief vlakke, gepleisterde en gesloten gevel. Aan de achterzijde opent het appartementsgebouw zich met drie ovale uitsnedes naar het aangrenzende parkgebied. Binnen deze uitsnedes blijven de bestaande bomen grotendeels behouden, en maken zij nu deel uit van binnentuinen voor de bewoners. Ook aan de oostelijke zijde wordt een kleine ovale uitsnede gemaakt en een bestaande binnentuin afgewerkt.

 

 

De houten terrassen, grote ramen en wapperende gordijnen zorgen aan de achterzijde voor een zomerse, aangename woonsfeer. De schuiframen geven een groot ruimtegevoel binnen de compacte woonunits door deze te verbinden met de brede terrassen, die toegankelijk zijn vanuit elke aangrenzende kamer.

Architectuurwijzer bezocht het Holunderhof tijdens de architectuurreis Zürich van 16 tem 19 mei 2019.

 

 

Holunderhof
Architect  Schneider Studer Primas Architekten
Adres
 Regensbergstrasse 193-199, 8050 Zürich
Oplevering  2018

Foto’s  Peggy Totté

 

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *