Gijs Van Vaerenbergh
iris 7 juli 2015

Labyrint.

Het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh ontwierp Labyrint, een grootschalige artistieke installatie, die deze zomer op C-mine wordt getoond. Het duo bouwde in korte tijd een oeuvre op van artistieke, sculpturale installaties en interventies in de publieke ruimte die balanceren tussen beeldende kunst en architectuur. Recent werk is onder andere ‘Reading between the Lines’ – het doorkijkkerkje – in Borgloon.
Labyrint is een betreedbare installatie, een doolhof, die de bezoeker uitnodigt op een dwaaltocht doorheen een kilometer aan stalen gangen. Door een reeks sculpturale uitsneden ontstaan bijzondere ruimtes waar plaats is voor ontmoeting, alsook verrassende doorzichten die de bezoeker toelaten zich even te oriënteren ten opzichte van de structuur zelf en de omgeving.

Enkele dagen voor de opening geeft Gijs Van Vaerenbergh een lezing in C-mine zelf. Ze spreken over de ontstaansgeschiedenis van de installatie en kaderen het binnen hun ander werk met de nadruk op het gebruik van modellen en maquettes en het belang van referenties.

http://gijsvanvaerenbergh.com

Praktisch
Lezing Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh in het Nederlands
Dinsdag 7 juli 2015, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, kleine zaal
Inkom: gratis
Info en reservatie: www.c-minecultuurcentrum.be

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *