FORMAT 2019 – voor jong talent
Lieve Drooghmans 20 juni 2018

Ben jij een ontwerper of architect die maximaal vier jaar geleden afgestudeerd is? FORMAT biedt je de mogelijkheid om je creativiteit in de kijker te zetten.

FORMAT is een nieuw begeleidingstraject voor architecten en ontwerpers uit verschillende disciplines – grafische vormgeving, social design, juweelontwerp, interieur, mode, … – die wonen, werken of studeren in Vlaanderen of in de Euregio Maas-Rijn. In één jaar tijd creëer je, bijgestaan door professionals en een zelfgekozen coach, nieuw werk. Dat presenteer je samen met de andere laureaten in een tentoonstelling in het nieuwe gebouw van Z33 – Huis voor Actuele Kunst.

Een 15-koppige jury – met o.a. Roel De Ridder, artistiek directeur van AW – selecteert maximum 10 FORMAT-laureaten. Als laureaat kan je gebruikmaken van de expertise en het internationale netwerk van Z33. Je krijgt bovendien een productiebudget van 5000 euro, plus een onbetaalbare erkenning van talent. FORMAT is de opvolger van Toegepast, dat 21 succesvolle edities kende onder het vroegere Cultuurplatform Design.

Praktisch
Cv, portfolio en projectvoorstel in te dienen via apply.z33.be, uiterlijk 30 september 2018.
De laureaten krijgen midden november 2018 bericht van hun selectie.
Het eigenlijke FORMAT-traject loopt van december 2018 tot november 2019.
De tentoonstelling in Z33 start in het najaar van 2019.
Lees hier het volledige reglement.

20 juni 2018

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *