The World of Charles and Ray Eames
iris 28 mei 2017

Het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames behoort tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Ze hebben met hun onderzoek en hun ontwerpen een blijvende stempel gedrukt op het designlandschap, wat hen wereldwijde erkenning opleverde. Bij het grote publiek zijn ze bekend voor hun in het oog springende kuipstoeltjes met typisch onderstel; in de designwereld is het duo incontournable.

‘The World of Charles and Ray Eames’ is een grote expositie over de carrières van Charles (1907-1978) en Ray (1912-1988). Ook het grensverleggende werk van The Eames Office staat in de kijker. Dit laboratorium voor design is al vier decennia actief en is baanbrekend op het vlak van architectuur, meubelontwerp, grafisch-en productdesign, film, sculpturaal werk, fotografie en multimedia.

De originele expo bestaat uit 380 objecten en projecten, door Charles en Ray Eames zelf bedacht en geproduceerd. Daarnaast is er een veelheid aan documentatie en artefacten te zien die door The Eames Office en het designduo verzameld werden. Ook de samenwerking met andere designers en kunstenaars komt aan bod. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op sleeptouw om het complexe en indrukwekkende verhaal van Charles en Ray Eames te ontdekken.

De expo krijgt een uitgebreid randprogramma, zoals onder andere twee lezingen:
maandag 20 februari: Eames Demetrios
donderdag 4 mei: Dierbaar Design

Praktisch
Expo: The world of Charles and Ray Eames
C-mine designcentrum & C-mine cultuurcentrum
Van zaterdag 18 februari tem zondag 28 mei 2017, van dinsdag tem zondag van 10 tot 18u
Basisprijs: € 10
Alle info via www.c-mine.be

 

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *