De schaal van het modernisme
Lieve Drooghmans 3 mei 2021

Scale, een collectief opgericht door vier studenten architectuur, organiseert samen met fotografe Pauline Poelmans een tentoonstelling rond modernistisch erfgoed in de Hasseltse binnenstad. Naast een introductie omtrent modernisme, is de expo opgebouwd rond drie centrale thema’s: Hasselt beschermt het, Hasselt benut het en Hasselt behoudt het. Binnen deze thema’s worden tien gebouwen voorgesteld.

Modernistische gebouwen worden vaak nog weggecijferd in het straatbeeld. Maar vanwege de grote invloed van de modernistische periode op steden en hedendaagse architectuur zet deze tentoonstelling ze extra in de verf. Onder het motto ‘Het Verleden vormt het Heden’ wordt er een oproep gedaan voor aandacht en behoud van het culturele patrimonium.

De expo omvat een analyse van verschillende gebouwen zoals: CCHA, het oud administratief centrum van de Stad Hasselt, het huis Stynen. Het doel van de tentoonstelling is om deze gebouwen een prominente plaats te geven binnen de architectuurgeschiedenis. Daarnaast wil het collectief mensen bewust maken van de impact van architectuur op het stadsleven. Tenslotte proberen ze aan te tonen hoe we op een voorbeeldige manier met recent cultureel patrimonium kunnen omgaan. Dit aan de hand van schaalmodellen, fotografie, een wandeling en meer.

 

Praktisch
Expo De schaal van het modernisme
CCHA/cultuurcentrum Hasselt
26/09/2021 – 27/11/2021
Dinsdag t.e.m. zondag van 13 tot 17 uur
Vrije toegang
Voor meer info klik hier.

Afbeelding  © Scale