Dark Ecology – A artistic encounters in the Anthropocene
iris 20 januari 2018

Deze A-Z night wordt de donkerste editie ooit. Niet langer vormt de natuur de mensheid, maar vormen WIJ de wereld. Ons handelen heeft invloed op alle leven op aarde. Dit is het uitgangspunt van de term ‘het Antropoceen’. Hoe kan de artistieke praktijk zich constructief verhouden tot dit kritische concept? Welke nieuwe methoden en kennis kunnen perspectief bieden op een wereld vol onzekerheden?

Kristof Vrancken
Aanleiding voor deze A-Z night is het doctoraatsonderzoek The Sustainist Gaze van fotograaf Kristof Vrancken waarin hij de relatie tussen mens en omgeving, en de overblijfselen van menselijke activiteiten onderzoekt. De natuur is een actief ingrediënt in zijn fotografische processen.

Sue Spaid
Sue Spaid is een filosofe, curator en auteur. Ze werkt rond het begrip Ecoventions (samentrekking ‘ecology’ en ‘inventions’) en maakt exposities met het werk van ecologen, vormgevers en wetenschappers die nadenken over het aanpakken en oplossen van ecologische problemen.

Kris Verdonck
Kris Verdonck bespeelt het grensgebied tussen beeldende kunst en theater, tussen installatie en performance, tussen dans en architectuur. Het theaterstuk Conversations (at the end of the world) (2016) onderzoekt wat we zullen doen en zeggen bij een snel naderend einde.

Innerwoud
Innerwoud is de eenmansband van contrabassist Pieter-Jan Van Assche. Zijn muziek wordt omschreven als momenten vol neo-klassiek-minimalisme en etherische kamermuziek die overgaan in de wereld van grauwe drones en ambient.

A-Z nights Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, clashende projecten en opmerkelijke sprekers die het podium bestormen met eigenzinnige perspectieven. Verwacht avonden vol nieuwe inzichten over de artistieke praktijk van de toekomst. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie. 

Praktisch
Dinsdag 20 februari 2018, 19u30
De Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96, Hasselt
Inkom: 9 euro, 6 euro voor studenten
Meer info en reservatie via www.a-znights.be

De voertaal van de A-Z nights is Engels

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *