Architectuurreis Oslo
iris 19 september 2013

Welcome Behind the Green Door!

Architectuurwijzer trekt naar de Noorse hoofdstad, en wel tijdens het openingsweekend van de Oslo Architectuurtriënnale. Onder de deskundige begeleiding van architectuurprofessor en Noorwegenkenner Raf De Saeger bezoeken we de belangrijkste architecturale verwezenlijkingen in de stad. Op het programma staan onder andere bezoeken aan het Raadhuis, het Operahuis van Snøhetta, de Ski Jump van JDS en aan projecten van Pritzkerprijswinnaar Sverre Fehn.

Oslo architectuurtriënnale
Het Brusselse Rotor is dit jaar curator van de Oslo Architectuurtriënnale. Wij zijn uitgenodigd op de feestelijke opening in DogA, het Noorse centrum voor design en architectuur, waar we Behind the Green Door bezoeken, de hoofdtentoonstelling van de triënnale die een gigantische inventarisatie van het begrip “duurzaamheid” vormt.

Van grootse expo’s tot particuliere projecten
Wij bezoeken het Nasjonaalmuseet-Arkitektur waarvoor Sverre Fehn een uitbreiding tekende. In het museum loopt momenteel een expo over de pioniers van de ecologische beweging in de architectuur.

Nog tijdens het openingsweekend van de triënnale vindt Oslo Open House plaats, een soort Dag van de Architectuur die toelaat om architecturaal interessante private woningen en tuinen te bezoeken.

Ontmoetingen
Meer dan tijdens voorgaande meerdaagse studiereizen organiseert Architectuurwijzer ontmoetingen en uitwisselingen met lokale architecten. Dit verloopt in samenwerking met de Noorse ambassade.

Oog voor architectuur
Oslo mag dan niet veel meer inwoners hebben dan Antwerpen (en bovendien een veel kleinere bevolkingsdichtheid), Noorwegen is een land dat architectuur en design bewust, strategisch en toekomstgericht inzet. Ontdek het samen met Architectuurwijzer!

Praktisch
Deze architectuurreis is uitsluitend voor architecten bedoeld. Het aantal plaatsen is beperkt.

Data: donderdag 19 tot en met zondag 22 september 2013
• vertrek: donderdag 19 september om 9u00, Brussels airport, incheckbalie voor vlucht SAS SK4744
• terug: zondag 22 september om 18u15, Brussels airport

Prijs: 565 euro op basis van een tweepersoonskamer
Inbegrepen in de prijs:
• verplaatsingen heen en terug en ter plaatse met het openbaar vervoer
• 3 overnachtingen in hotel Scandic Byporten met ontbijtbuffet
• inkomgelden en architectgidsen

Reserveren: De inschrijvingen zijn afgesloten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Kosteloos annuleren kan tot 10 augustus 2013.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *