Architectuurreis Londen – aankondiging
iris 13 september 2012

Londen: de grootste stad van de Europese Unie (7,5 miljoen inwoners), hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, het politieke, economische en culturele hart van het land en één van de vier traditionele wereldsteden. De stad buigt op een respectabele en boeiende geschiedenis. Gesticht door de Romeinen, groot geworden in de vroege middeleeuwen, hoofdstad van een wereldrijk, afgebrand en herrezen, de eerste riolering ter wereld enzoverder enzovoorts. Anno 2012 is het natuurlijk de stad van de Olympische Spelen. Een dappere en niet onomstreden beslissing om zo de multi-etnische metropool een nieuwe impuls te geven en een stadsdeel met grote problemen te revitaliseren.

Londen laat op het gebied van architectuur en (hedendaagse) architectuurproductie een diversiteit zien die past bij een metropool met meer inwoners dan Vlaanderen. Variërend van glazen kantoortorens tot weldoordachte en vakkundig gedetailleerde woonhuizen. Renovaties van het talrijke aanwezige (industrieel) erfgoed en kunstzinnige paviljoens met een humoristische touch, zo typisch voor de Engelsman. Maar bovenal een goed begrip van geschiedenis, gelaagdheid, dichtheid en complexiteit, ruimtelijk effect, vormgeving en materialisering overgoten met een vleugje Britse dramatiek.

Architectuurwijzer heeft een boeiend programma samengesteld met bezoeken aan o.a. New Horizon Youth Centre, Whitechapel Gallery,Serpentine Gallery, Kings Cross station,…
Gerenommeerde architecten als Tony Fretton, David Kohn, Adam Kahn,Kevin Carmody en William Mann zullen ons begeleiden tijdens de projectbezoeken.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 13 tot en met zaterdag 15 september 2012
• Vertrek: Eurostar station Brussel Zuid donderdag 13 september om 8u00
• Terug: Eurostar station Brussel Zuid zaterdag 15 september om 22u08

Prijs: 350 euro op basis van een tweepersoonskamer.
Inbegrepen zijn:
• Verplaatsingen met Eurostar en openbaar vervoer in Londen
• 2 overnachtingen in hotel Premier Inn Euston met ontbijtbuffet
• Inkomgelden en architect-gidsen
• Diner aangeboden door onze sponsors

Inschrijven:
• De inschrijvingen zijn afgesloten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden voor de reservelijst kan door een mailtje te sturen naar info@architectuurwijzer.be

• Kosteloos annuleren kan tot 15 augustus 2012.

Foto Steven Massart

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *