Architectuurreis Basel
iris 13 november 2014

Architectuurwijzer organiseert dit jaar een driedaagse architectuurreis naar Basel. Onderweg naar de bestemming houden we halt bij enkele klassiekers van Le Corbusier. Hoogtepunten in Basel zijn de begeleide bezoeken aan de Novartis Campus, de Vitra Campus en het museum voor moderne kunst Fondation Beyeler.

De Novartis Campus is getransformeerd van een oude chemische productiesite tot een sta-te-of-the-art workspace. De farmaceutische reus Novartis verzamelde meer dan 20 toparchi-tecten om het masterplan van architect en urban planner Vittorio Magnago Lampugnani vorm te geven. In een begeleid bezoek ontdekken we gebouwen van onder meer Diener + Diener, SANAA, David Chipperfield, Herzog & de Meuron en Rem Koolhaas.

Vitra Belgium biedt Architectuurwijzer een unieke kijk achter de schermen van de Vitra Cam-pus Weil Am Rhein. We krijgen toegang tot de productie- en assemblagehallen plus het test-centrum en de kantoren. Absolute toppers zijn het VitraHaus en de productiehal van SANAA.

Fondation Beyeler is het geesteskind van kunsthandelaar en verzamelaar Ernst Beyeler. Zijn enorme collectie moderne beeldende kunst kreeg in 1997 een eigen museum, ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano. Het gebouw is een ingetogen antwoord op de vraag de kunst op de voorgrond te brengen in zijn omgeving. De relatie tussen de natuur, het licht en de materialiteit zullen we ervaren tijdens een begeleid bezoek.

Basel is de thuisstad van het gerenommeerde architectenbureau Herzog & de Meuron. Een vrij stadsbezoek leidt ons langs verschillende realisaties.
Praktisch

Deze reis is voor architecten bedoeld. Niet-architecten kunnen mee aan een aangepaste prijs. Er zijn 56 plaatsen.

Vertrek op donderdag 13 november om 7u stipt aan parking cc Hasselt.
Terug aan parking cc Hasselt op zaterdag 15 november rond 23u30.

Wij overnachten in het hartje van Basel, in het design Youth Hostel ontworpen door Buchner & Bründler. Inschrijvingskost hangt af van het kamertype dat u kiest. Wie eerst inschrijft krijgt voorrang voor kamerkeuze.
• 4-persoonskamer met douche/wc: 250 euro p.p.
• 2-persoonskamer met lavabo en gedeelde badkamer: 265 euro p.p.
• 2-persoonskamer met douche/wc: 275 euro p.p.
• Prijs voor niet-architecten is respectievelijk 350 euro, 365 euro en 375 euro.

Inbegrepen in de prijs:
• verplaatsingen met de bus
• 2 overnachtingen met ontbijt
• inkomgelden en architectgidsen

Inschrijven:
De inschrijvingen zijn afgesloten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Kosteloos annuleren kan tot 1 oktober 2014.

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *