A-Z night #2 FROM PACT TO ACT
iris 21 maart 2017

Hoe kun je als maker waardevol handelen en ontregelen? En hoe creëer je met je artistieke praktijk betrokkenheid die aanzet tot handelen? Tijdens A-Z night #2 gaan makers & denkers in dialoog, op zoek naar principes om jezelf te (blijven) ontwikkelen tot een geëngageerde maker.

 

Kurt Vanbelleghem (BE) zoekt naar de synergie tussen hedendaagse kunst, design en de relevantie in de maatschappij. Vanbelleghem was curator van de 7de Triënnale voor Design Vlaanderen, met als thema ‘Conflict & Design: een onderzoek naar de maatschappelijke relevantie van design’. Hoe ga je als ontwerper om met conflictsituaties?

Arna Mackic (NL/BA) wordt specialist in wederopbouwarchitectuur genoemd. Eerder behoorde ze tot ontwerpstudio RAAAF. Nu bijt ze zich met haar eigen studio vast in de vraag ‘Hoe komen we in verwoeste steden tot opbouw, waarin delen van de geschiedenis niet worden ontkend?’. Haar boek Mortal Cities & Forgotten Monuments won de Dutch Design Award 2015. In dit boek maakte ze een architectonisch voorstel voor de stad Mostar in Bosnië-Herzegovina: een pleidooi voor cultureel erfgoed waarin ook de zwarte bladzijden uit de geschiedenis van de stad een plek krijgen.

Simone C. Niquille (CH) is grafisch ontwerper en onderzoekt de processen en technologie en esthetiek van de digitalisering van het menselijk lichaam. Ze produceert objecten, films, beelden, rondom thema’s als persoonlijke data en de representatie van het menselijk lichaam in de virtuele ruimte. In het internationaal geroemde project FaceValue plaatst ze de economie achter gezichtsherkenning centraal. Een onderzoek naar de historie en implicaties van het menselijke gezicht als interface en als potentiële waarde voor technologie die facial recognition mogelijk maakt.

Kurt Vanbelleghem_Portrait 2_square ArnaMackic_portrait_square  Kirsten Lemaire_DAMON_DE_BACKER_02

 

A-Z nights Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, splijtende videoshots en saillante sprekers die het podium bestormen met eigenzinnige perspectieven. Verwacht geen brave consensus. Maar avonden vol provocatie, interactie én nu en dan een artistieke stomp in de maag. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie. Host is Kirsten Lemaire.

Praktisch
Dinsdag 21 maart 2017, 20u
Clarenhof kapel, Guffenslaan 43, 3500 Hasselt
Inkom: 8 euro, 5 euro met studenten- of lerarenkaart
Meer info en reservatie verplicht: www.a-znights.be

De voertaal van de A-Z nights is Engels.

Partners Cultuurplatform Design, Z33, PXL MAD School of Arts, Luca School of Arts campus C-mine, UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *