6de editie A-Z lezingen van start
iris 5 november 2013

A-Z lezingen staat voor de nieuwste visies en ontwikkelingen op het vlak van design, architectuur en kunst.

Ook deze zesde editie van de A-Z lezingen staat garant voor een boeiende combinatie van internationale grootmeesters zoals dit jaar de 80-jarige Zwitser  Jost Hochuli (ontwerper van het lettertype Allegra) en talent uit eigen land zoals ONO Architectuur.

Beeldend kunstenaar Wesley Meuris bouwt al jaren architecturale modellen en levensgrote constructies die verwijzen naar typische zoo- en museumarchitectuur, iets wat veel architecten zal boeien.

Landschapsarchitecte Anouk Vogel presenteert dan weer een indrukwekkend oeuvre van tuinen, parken, bruggen en meubels, gekenmerkt door subtiliteit en poëzie.

A-Z is bovendien een graadmeter voor onderwerpen en thema’s waar ontwerpers en kunstenaars van wakker liggen. Zoals design met een sociaal engagement, ontworpen in open samenwerking met de klanten. Het Britse bureau Witherford Watson Mann Architects – bekend van de verbouwing van de Whitechapel Art Gallery – werkt sterk in deze geest.

Het radicale Duitse architectenbureau Amunt poneert dat ‘bouwen soms niet het antwoord is’.

A-Z lezingen is een initiatief van Architectuurwijzer, de MAD-Faculty, Z33, UHasselt faculteit Architectuur en Kunst en Cultuurplatform Design.

Praktisch
Elke dinsdagavond om 20u van 5 november 2013 tot en met 25 maart 2014 (uitgezonderd schoolvakanties en de eerste 3 weken van januari)
Zebrazaal, Z33 Hasselt
Inkom: 5 euro, 3 euro op vertoon van studentenkaart (inclusief 2 drankbonnen)
Na elke lezing is er de mogelijkheid om iets te drinken en na te praten met de spreker.
Reserveren kan via www.a-zlezingen.be

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *