Opening expo Hasselt Hertekend
Lieve Drooghmans 12 juli 2023

Op zondag 10 september opent in cultuurcentrum Hasselt de tentoonstelling ‘Hasselt Hertekend, een stad in evolutie sinds 1839′. We heten je van harte welkom op één van onze gratis rondleidingen, om 11 of om 13.30 uur.

De expo toont hoe de stad doorheen drie periodes verandert: de 19de eeuwse stadsontwikkeling rond de boulevard, de 20ste eeuwse stadsuitbreiding met karakteristieke interbellumwoningen en de naoorlogse welvaartsperiode met grootschalige gebouwen en infrastructuren. Bijzondere aandacht gaat naar de architecturale kwaliteit van de stadswoningen uit de interbellumperiode.

In het CCHA openen die dag ook 4 fototentoonstellingen.

 

Praktisch

Opening ‘Hasselt Hertekend, een stad in evolutie sinds 1839′
Rondleidingen door curator Peggy Totté: om zeker te zijn van plaats, reserveer hier tickets.
Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
Zondag 10 september 2023

 

Op 10 september leiden alle wegen naar Hasselt! Het is dan ook Open Monumentendag én Dag van de Architectuur, dus er is van alles te beleven. Je kan enkele gebouwen bezoeken die in ‘Hasselt Hertekend’ opgenomen zijn: Huis Hoste & Koloniale waren en Z33. En verder presenteert Herkenrode een mooi programma met o.a. een expo over 5 eeuwen cartografie van de abdij. Of volg de rondleiding door woonzorgcentrum en kapel Clarenhof, door a2o architecten, die op hun kantoor ook sessies rond modernistisch erfgoed organiseren.

 

Tekening   © Malgorzata Maria Olchowska voor AW