Webinar – Coöperatief wonen: een antwoord op de wooncrisis
Lieve Drooghmans 5 november 2020

Dat ons land met een wooncrisis zit, is duidelijk. De stijgende prijzen op de koopmarkt halen regelmatig het nieuws, minder bekend is de problematiek op de huurmarkt die voor lagere inkomens nog nijpender is. We hebben een antwoord nodig op vele fronten: van meer sociale woningen, betaalbare huurwoningen tot nieuwe woonvormen zoals coöperatief wonen.

In de webinar ‘Coöperatief wonen: een antwoord op de wooncrisis’ brengen Cera, Oikos en Architectuurwijzer een aantal sprekers samen om het potentieel van coöperatief wonen toe te lichten. Na een inleiding door Dirk Holemans (coördinator Oikos – Denktank voor sociaal-ecologische verandering) over de globale woonproblematiek, gaan Lieve Jacobs (adviseur coöperatief ondernemen bij Cera) en Peggy Totté (architect-stedenbouwkundige bij Architectuurwijzer) met elkaar in gesprek, gevolgd door een Q&A. De webinar wordt gehost door studio 3hoog.

 

 

Praktisch

De webinar ‘Coöperatief wonen: een antwoord op de wooncrisis’
vond plaats op 8 december 2020 en blijft beschikbaar via Vimeo.

 

Blijf op de hoogte van onze werking rond coöperatief wonen via de overzichtspagina ‘Wooncoöperatie als nieuw woonmodel voor Vlaanderen‘.
Lees ook het artikel ‘Gezocht: lefgozers voor wooncoöperaties‘ (Lieve Jacobs & Peggy Totté, Oikos 96, 4/2020 Wonen).

 

Foto  Edinburgh Colonies, een coöperatie uit 1860-1910, toen ook een antwoord op een wooncrisis in de stad. Wooncoöperaties zijn dus niet nieuw.

05/11/2020