Tour & Taxis, kwaliteitsvol wonen en werken in Brussel
iris 18 augustus 2019

Tour & Taxis in Brussel is in volle transformatie. Op 18 oktober bezoeken we deze historische site, die door Extensa herontwikkeld wordt tot een nieuwe, aantrekkelijke stadswijk. Het masterplan van Bureau Bart Smets omvat de herbestemming van de historische gebouwen en de ontwikkeling van een reeks nieuwe kantoor- en residentiële projecten.

Architecten Willem Jan Neutelings van Neutelings Riedijk Architects en Jan Moens van Bureau Bouwtechniek geven ons een exclusieve rondleiding in twee markante projecten: het Herman Teirlinckgebouw en de Gare Maritime.

Het Herman Teirlinckgebouw is het nieuwe kantoorgebouw van de Vlaamse Overheid. Deze hoogbouw van zes bouwlagen – met een torenaccent van zeven bijkomende bouwlagen – biedt onderdak aan zo’n 2.600 werknemers. Met een oppervlakte van zo’n 46.000 m² is het Herman Teirlinckgebouw het grootste passief kantoorgebouw van België.

Met de verbouwing van Gare Maritime, een voormalig goederenstation, kijkt de Tour & Taxis-site uit naar een vernieuwd en aantrekkelijk overdekt stuk stad. Het station bestaat uit 7 aaneengeschakelde hallen. De 39.000 m² van het station krijgen er nog 34.000 vierkante meters bij, door de inbouw van 12 bouwblokken. Met groentuinen, winkels, horeca-zaken en kantoren wordt Gare Maritime een nieuwe hedendaagse wijk.

 

Praktisch
Voor architecten en beroepsgerelateerde professionals
Aantal plaatsen is beperkt.

Vrijdag 18 oktober 2019
Vertrek bus om 9u vanuit Hasselt, Carpoolparking Hasselt Zuid (Ikea)
Eventuele tweede opstapplaats nog te bepalen.
Terug in Hasselt omstreeks 18u30.

Deelname kost 50 euro.

Inschrijven niet meer mogelijk, het maximum aantal deelnemers is bereikt

Partners CantillanacpeDesso by Tarkett, Stone & Style by EbemaEquitone by Eternit en Vandersanden Group.

Foto Extensa

04/09/2019

 

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *